Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.11.2008.| 16:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dodeljene nagrade za najbolje novinarske priloge o evropskim integracijama

(Foto: b)

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije saopštila je da je u pet kategorija dodelila nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija naše zemlje objavljen u periodu od 1. januara do 1. novembra ove godine.

U saopštenju se navodi da su nagrade dobili novinar agencije Fonet Nenad Vulović za najbolji novinski tekst (dnevna i periodična štampa, agencije), novinar Jelena Jevremović za tekst objavljen u "Glasu javnosti", kao najbolji novinski tekst (dnevna i periodična štampa, agencije), novinar RTV Panonija Aristea Stakić za najbolji prilog u lokalnim medijima (TV, radio, štampani mediji), novinar Produkcijske grupe "Mreža" Boban Trajković za najbolji televizijski prilog (TV stanice, nezavisne produkcije, agencije) i novinar Produkcijske grupe "Mreža" Goran Janićević za najbolji prilog na temu malih i srednjih preduzeća u kontekstu evropskih integracija.

Nagrađeni novinari boraviće u studijskoj poseti Briselu i Parizu od 7. do 13. decembra, gde će imati priliku da se susretnu sa predstavnicima Evropske komisije zaduženim za proširenje i informisanje, predstavnicima administracije Francuske, kao i sa kolegama novinarima u cilju uspostavljanja i unapređenja međusobne profesionalne saradnje.

Nagrada za radio prilog nije dodeljena jer nije bilo emisija koje bi u potpunosti odgovarale kriterijumima konkursa, pa je žiri doneo odluku da dodeli dve nagrade u kategoriji najboljeg novinskog teksta.

Žiri je odlučivao u sastavu – novinar RTV B92 Ljubica Gojgić, predstavnik Delegacije Evropske komisije Aleksandar Đorđević, predstavnik Erste banke Mirjana Šakić, predstavnik Ambasade Francuske Jelena Mandić i predstavnik Kancelarije za evropske integracije Ivana Đurić.

Konkurs su finansijski podržale Delegacija Evropske komisije, Ambasada Francuske i Erste banka.

Nagrade će svečano biti uručene 5. decembra na godišnjem prijemu Kancelarije za evropske integracije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.