NavMenu

Dodeljene nagrade za najbolje novinarske priloge o evropskim integracijama

Izvor: eKapija Ponedeljak, 24.11.2008. 16:56
Komentari
Podeli

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije saopštila je da je u pet kategorija dodelila nagrade za najbolji medijski prilog o procesu evropskih integracija naše zemlje objavljen u periodu od 1. januara do 1. novembra ove godine.

U saopštenju se navodi da su nagrade dobili novinar agencije Fonet Nenad Vulović za najbolji novinski tekst (dnevna i periodična štampa, agencije), novinar Jelena Jevremović za tekst objavljen u "Glasu javnosti", kao najbolji novinski tekst (dnevna i periodična štampa, agencije), novinar RTV Panonija Aristea Stakić za najbolji prilog u lokalnim medijima (TV, radio, štampani mediji), novinar Produkcijske grupe "Mreža" Boban Trajković za najbolji televizijski prilog (TV stanice, nezavisne produkcije, agencije) i novinar Produkcijske grupe "Mreža" Goran Janićević za najbolji prilog na temu malih i srednjih preduzeća u kontekstu evropskih integracija.

Nagrađeni novinari boraviće u studijskoj poseti Briselu i Parizu od 7. do 13. decembra, gde će imati priliku da se susretnu sa predstavnicima Evropske komisije zaduženim za proširenje i informisanje, predstavnicima administracije Francuske, kao i sa kolegama novinarima u cilju uspostavljanja i unapređenja međusobne profesionalne saradnje.

Nagrada za radio prilog nije dodeljena jer nije bilo emisija koje bi u potpunosti odgovarale kriterijumima konkursa, pa je žiri doneo odluku da dodeli dve nagrade u kategoriji najboljeg novinskog teksta.

Žiri je odlučivao u sastavu – novinar RTV B92 Ljubica Gojgić, predstavnik Delegacije Evropske komisije Aleksandar Đorđević, predstavnik Erste banke Mirjana Šakić, predstavnik Ambasade Francuske Jelena Mandić i predstavnik Kancelarije za evropske integracije Ivana Đurić.

Konkurs su finansijski podržale Delegacija Evropske komisije, Ambasada Francuske i Erste banka.

Nagrade će svečano biti uručene 5. decembra na godišnjem prijemu Kancelarije za evropske integracije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.