NavMenu

Vuk čeka novi izgled - Produženi rokovi za početak rekonstrukcije Platoa na uglu Ruzveltove i Bulevara

Izvor: eKapija/Novosti Sreda, 14.03.2018. 08:57
Komentari
Podeli
(Foto: instantstreetview.com)
Rok za izradu tehničke dokumentacije za uređenje Platoa kod Vukovog spomenika ponovo je produžen.

Projektanti Andzor Engineering iz Novog Sada u saradnji sa Godea company i Studiom MS iz Sombora, zatražili su produženje ugovora, pišu današnje (14. mart 2018. godine) Novosti.

- U postupku javne nabavke za Tehničku dokumentaciju za uređenje platoa kod Vukovog spomenika doneta je Odluka o izmeni ugovora, kojom je rok za izvršenje usluge produžen do 22. aprila 2018. godine - kažu iz Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju.

Direkcija je konkurs za izradu tehničke dokumentacije za uređenje platoa kod Vukovog spomenika raspisala još 31. oktobra 2016, a ugovor sa ponuđačima potpisan je pre godinu dana, odnosno 13. marta 2017. godine.

Odluku o izmeni ugovora o javnoj nabavci, u kojoj se navodi novi rok, Direkcija je objavila 20. februara. Kako se navodi u tom dokumentu, dobavljač je zahtev za produženje roka uputio 9.2, a kao razlog za produžetak roka naveo da "nije dobijena saglasnost na dostavljenu projektno-tehničku dokumentaciju". Komisija je konstatovala da je opravdana potreba za produžetkom roka izrade tehničke dokumentacije za uređenje platoa kod Vukovog spomenika, i predložila da novi rok bude 22. april.

Povodom ovih informacija, oglasila se i kompanija Andzor Engineering.

- Svi elementi projektnog zadatka i ugovora koji su obaveza izvršioca predmetnog ugovora su urađeni. Idejno rešenje, koje je tim naših inženjera i stručnjaka uradio, dobilo je pisanu saglasnost nadležnih organizacija, saglasnost gradskog arhitekte Milutina Folića, kao i autora prethodnog projekta. Problem oko konačnog završetka ugovora je nastao iz razloga što je naručilac, odnosno Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju, od potpisivanja ugovora prošao kroz nekoliko faza strukturnih i formalno-pravnih promena, što je dovelo do "vakuuma" u nadležnosti i samom funkcionisanju, u odnosu ostale gradske institucije i javna preduzeća. To je za posledicu imalo da se obaveze, koje naručilac ima po ugovoru, nisu mogle sprovesti i izvršiti. Zaključak cele priče je da je posao završen, ali formalnosti i birokratija koče da se i proceduralno ugovor okonča - navodi se u pisanoj izjavi koju je Andzor Engineering dostavio portalu eKapija.


Objedinjavanje parka i platoa

Novosti podsećaju da je ideja bila da se obnovljeni plato objedini sa parkom, uklanjanjem svih prostornih prepreka poput žardinjera i ogradica... Postojeći drvored trebalo bi da se sačuva i da se zelenilo obnovi i osavremeni. U planu je da trg bude popločan granitnim pločama prema uputstvu Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Ivičnjaci, graničnici, stubići, slivnici, šahtovi, klupe, kante za smeće... sve će biti urađeno u skladu sa katalogom urbanog mobilijara za ovu zonu.

Plato kod Vukovog spomenika, prema planu, trebalo bi da bude opremljen i dekorativnim osvetljenjem. Zamisao je i da se natkriju ulazi u podzemne prolaze novoprojektovanim nadstrešnicama od stakla i čelika. Projektanti bi trebalo i da razmotre mogućnost remodulacije postojeće fontane, kao i uvođenje novih vodoskoka.

Novina će biti i izgradnja lifta u podzemnim prolazima koji bi omogućio nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom, starih i dece.

"Električna kutija" trebalo bi da se nađe neposredno uz izlaz iz podzemnog prolaza na raskrsnici Ruzveltove ulice i Kraljice Marije, na strani koja vodi ka Mašinskom fakultetu, pišu Novosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.