Izvor: eKapija | Sreda, 14.03.2018.| 08:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd od 24. do 26. aprila peti put domaćin sajma RENEXPO Water&Energy

Od 24. do 26. aprila ove godine, u beogradskom BelExpocentru, biće održan peti po redu RENEXPO Water&Energy, koji će na jednom mestu okupiti proizvođače i distributere opreme, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje investiraju novac u obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost i vodoprivredu.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, RENEXPO Water&Energy sajam očekuje više od 120 izlagača, od kojih je 80% internacionalno. Oko 2.000 posetilaca i 700 učesnika konferencija imaće mogućnost da se upozna sa inostranim i domaćim projektima, tehnologijama i inovacijama u pogledu održive energije koja je neophodna za budućnost.

U saradnji sa mnogobrojnim ambasadama realizovano je nekoliko nacionalnih štandova na kojima će se predstaviti kompanije iz Nemačke, Holandije, Mađarske, Češke, Hrvatske i drugih zemalja.

- Unapređenje energetske efikasnosti i ulaganje u obnovljive izvore energije predstavlja jedan od izuzetno važnih potencijala za dalji razvoj i unapređenje domaće privrede. Kroz ove investicije moguća su značajna poboljšanja poslovnih rezultata, kao i daleko konkurentnije poslovanje, što je u današnje vreme veoma značajno. Interesovanje domaćih privrednika za ulaganja u energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije je veliko i naša banka je dosad odobrila više od 150 mil EUR kredita kojima smo domaćim privrednicima omogućili da modernizuju svoju proizvodnju, ali i da svoje poslovanje učine znatno efikasnijim i isplativijim. Istu energiju i interes smo prepoznali kod organizatora RENEXPO sajma i zbog toga smo odlučili da ih podržimo ove godine – objasnio je Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke, globalni sponzor ovogodišnje konferencije.

Podsetimo, RENEXPO je međunarodni priznat specijalizovan događaj, koji podrazumeva visok kvalitet sadržaja i usluge. Ovo je rezultat dvadesetgodišnjeg iskustva grupacije REECO u organizovanju međunarodnih sajmova i konferencija, prvenstveno u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti. Portfolio kompanije broji sedam godišnjih sajmova, koji se realizuju u Austriji, Nemačkoj, Poljskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.