Izvor: eKapija | Utorak, 13.03.2018.| 19:04

Uskoro potpisivanje sporazuma o aviosaobraćaju sa Kanadom

Ilustracija
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je u utorak (13. marta 2018. godine) sa novoimenovanom ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čaba o pozitivnoj dinamici u bilateralnim odnosima ostvarenoj kroz obnovu političkog dijaloga poslednjih godina, kao i kroz dobru privrednu saradnju, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Na sastanku je najavljeno skoro potpisivanje Sporazuma o avio-saobraćaju i koprodukcijska saradnja u oblasti filmske industrije, a premijerka Brnabić uputila je poziv ambasadorki da dođe na otvaranje prve digitalne farme u Srbiji, u mestu Krivaja, koje se očekuje krajem meseca.

Brnabić je istakla da je veoma zadovoljna prisustvom velikog broja kanadskih kompanija u Srbiji, koje su do sada najviše investirale u oblasti rudarstva i energetike, ali se, prema rečima ambasadorke Ketlin Čaba, njihov investicioni fokus usmerava i ka oblastima poljoprivrede, IT sektora, naučno-tehnoloških inovacija, digitalizacije, kulture i filma.

Čaba je navela i da je Kanada predsedavajuća G-7 od januara ove godine, a da će prioriteti predsedavanja biti investicije i globalni rast, rad i zapošljavanje, rodna ravnopravnost, klimatske promene i poštovanje građanskih prava.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.