Izvor: eKapija | Utorak, 13.03.2018.| 17:49

Otvoren Makers` Space u Beogradu - Prva naučno-zanatska radionica u Srbiji (FOTO)

Prva naučno-zanatska radionica u Srbiji - Makers' Space
U Naučnom klubu Centra za promociju nauke u Beogradu, u utorak (13. marta 2018. godine) je otvorena prva naučno-zanatska radionica u Srbiji - Makers' Space. Reč je o laboratoriji opremljenoj modernim alatima, poput 3D štampača i skenera, laserskih testera, CNC mašina i lemnih stanica, u kojoj će posetioci i članovi Centra za promociju nauke moći da svoja kreativna rešenja pretoče u delo.

Kompanija NIS, koja se u svim segmentima poslovanja oslanja na inovacije i primenu savremenih tehnologija, podržala je otvaranje Makers' Space-a kao prve savremene laboratorije ove vrste u našoj zemlji koja predstavlja svojevrsni inkubator znanja i tehnologije 21. veka.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i Mladen Šarčević, ministar prosvete, koji se zahvalio NIS-u i gradu Beogradu na realizaciji ovog projekta.

– NIS je već poznat kao neko ko ulaže u nauku i obrazovanje. Radimo zajedno i u domenu dualnog obrazovanja - rekao je ministar Šarčević.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije u NIS-u, izjavio je da se ova kompanija u svakodnevnom poslovanju oslanja na nove tehnologije, te da je posebno zadovoljstvo što će u ovom prostoru svi mladi ljudi, naučnici, inovatori, moći da ostvare svoje ideje.

Fotogalerija
Otvoren Makers` Space u Beogradu - Prva naučno-zanatska radionica u Srbiji

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.