Izvor: eKapija | Utorak, 13.03.2018.| 12:05

Iz Teherana uskoro šest letova nedeljno za Beograd - U planu i linije iz drugih iranskih gradova

(Foto: Angelo Giampiccolo/shutterstock.com)
Aviokompanija Iran Air očekuje proširenje svojih operacija u Srbiji u narednom periodu, nakon što su nedavno pokrenuti prvi letovi između Teherana i Beograda, prenosi EX-YU Aviation News.

- Nadamo se da ćemo proširiti saradnju, a mogli bismo da uvedamo i neke dodatne letove iz drugih iranskih gradova - rekao je na konferenciji za novinare u glavnom gradu Srbije predstavnik te kompanije Abad Ahadian Moghdam i dodao da se nadaju "da ćemo uspostaviti dobre odnose i sarađivati sa kompanijom Air Serbia".

Iranski ambasador u Srbiji Hosein Mola Abdolahi je rekao da ova aviolinija predstavlja drugo veliko dostignuće u bilateralnim odnosima između Irana i Srbije.

- Prva je bila međusobno ukidanje viza prošlog septembra, a u proteklih šest meseci 7.000 iranskih turista je posetilo Srbiju, što je bez presedana. Ovaj broj će nastaviti da raste tokom predstojeće iranske Nove godine, kao i školskog raspusta - dodao je on.

Ambasador je naveo i da se nada se da će Air Serbia uskoro uvesti i letove za Iran, prvenstveno u gradove kao što su Isfahan i Širaz.

Iran Air je, podsetimo, prošle sedmice uspostavio dva nedeljna leta za Beograd. Uskoro bi trebalo da krenu i dva nedeljna leta aviokompanije Qeshm Air, kao i još dva leta kompanije Mahan Air od aprila.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.