NavMenu

Rimac automobili grade fabriku u Kini

Izvor: seebiz.eu Utorak, 13.03.2018. 10:47
Komentari
Podeli
(Foto: TheOrsna/Pixabay)
Rimac automobili i Camel group ugovorili su da će do kraja ove godine izgraditi fabriku električnih motora i baterija u Kini.

U fabriku e-motora i baterija vrednu 158,2 mil USD Rimac će uložiti znanje i 5 mil EUR, a dobiće 40% vlasništva.

Ovakav epilog nije iznenađenje ako se zna kako je sam Mate Rimac nedavno izjavio da im preko 80% proizvodnje otpada na Kinu.

Osim toga, reč je zapravo o realizaciji plana najavljenog još u septembru prošle godine kad je kineska Camel grupa potvrdila kako namerava da investira 30 mil EUR u Rimac automobile i Greyp Bikes, Mate Rimca.


Ugovor predviđa kupovinu B serije povlaštenih deonica. Iz Camela su potvrdili kako su potpisali okvirni sporazum o investiranju u kompaniju. Konkretno, investiraće 27 mil EUR u Rimac Automobile i 3 mil EUR u Greyp.

Rimac automobili, hrvatska kompanija koja izrađuje komponente i dizajn za klijente poput Aston Martin Lagonde i Koenigsegg Automotive utrostručila je svoju vrednost od 2014. i sada se procenjuje da vredi više od 200 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.