Izvor: eKapija | Ponedeljak, 12.03.2018.| 17:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Antićevi dani u Novom Sadu do 16. marta

Sa otvaranja Antićevih dana
Manifestacija "Antićevi dani", koja se ove godine održava po 11. put, pod sloganom "Psovke nežnosti", svečano je otvorena u ponedeljak (12. marta 2018. godine), u novosadskoj Gradskoj kući.

Kako je saopštila Gradska uprava Novog Sada, manifestaciju je otvorio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić koji je tom prilikom istakao da su "Antićevi dani" mnogo više od pukog sećanja i da se mnogobrojnim programima - u školama, bibliotekama i drugim ustanovama kulture, daje nova snaga delima Mike Antića koja su neprolazna, kao i vrednostima koje je on svojim životom slavio.

U okviru programa svečanog otvaranja nastupili su recitator i književnik Ratomir Rale Damjanović koji je kazivao stihove Antićevih pesama, kao i hor OŠ Miroslav Antić. U ime ustanove koja realizuje ovu manifestaciju, prisutnima se obratio i direktor Kulturnog centra Novog Sada Bojan Panaotović koji je najavio da će Kulturni centar Novog Sada ovu manifestaciju uskoro predstaviti u Podgorici, Kotoru, ali i širom Balkana budući da interesovanje postoji, jer Mika Antić pripada ne samo novosadskoj, već i evropskoj i svetskoj kulturnoj baštini.

Manifestacija "Antićevi dani" održava se od 12. do 16. marta na više lokacija u Novom Sadu. Na dan rođenja slavnog pesnika - 14. marta, delegacija Grada zajedno sa najboljim učenicima iz osnovne i srednje škole u Novom Sadu, položiće vence na spomenik u Dunavskom parku, a istog dana u Dvorcu Eđšeg biće otvorena izložba dečijih radova sa konkursa "Stvarajmo jedan novi svet", posvećenom pesniku.

Poslednji dan manifestacije, 16. mart, biće obeležen uručenjem nagrade Miroslav Antić Nenadu Šaponji za zbirku pesama "Izgledam, dakle nisam", koju je objavila izdavačka kuća Prometej.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.