NavMenu

Instagram i Snapchat uklonili GIF-ove zbog rasističkih ispada

Izvor: B92 Ponedeljak, 12.03.2018. 13:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pe3k/shutterstock.com)Ilustracija
Instagram i Snapchat uklonili su opciju ubacivanja GIF-ova nakon što je jedan od korisnika otkrio rasistički GIF koji je bilo moguće dodati na story (priče) na ove dve društvene mreže.

Instagram i Snapchat su početkom ove godine dodali opciju postavljanja GIF stickera, što je pružalo korisnicima mogućnost da odaberu GIF koji žele i postave ga na svoju objavu, tačnije na Story na Instagramu i Snapchatu.

Korisnica Ljauna Augmon objavila je na Twitteru snimak ekrana uvredljive fotografije, na kojoj je označila osnivača Instagrama Kevina Sistroma, tražeći da se ti GIF-ovi uklone.

Naime, nakon što je korisnica u pretraživač GIF-ova upisala reč Crime (kriminal), na ekranu se odmah pojavio GIF koji ima rasistički karakter.


Giphy stikere su mogli svi da objavljuju, a u uslovima korišćenja je bilo istaknuto da ti sadržaji ne smeju da budu uvredljivi i vulgarni.

Povodom navedenog događaja oglasile su se kompanije Instagram i Snapchat i navele da su privremeno uklonile GIF-ove, dok timovi Giphy stickera ne pregledaju sve sadržaje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.