NavMenu

Šećerana u Žablju ove sezone možda neće raditi - Proizvođači repe nezadovoljni ponuđenom cenom

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 12.03.2018. 15:40
Komentari
Podeli
Šećerna repa (Foto: Katarina Stevanović)Šećerna repa
Grčka kompanija Hellenic Sugar najavila je nedavno kako planira da tokom marta preradi repu posejanu na 12.000 hektara u šećerani u Crvenki, dok šećeranu u Žablju nije spomenula, piše Dnevnik.

- Nije izvesno da li će šećerana u Žablju raditi, jer još ugovaramo setvu - kaže portparol grčke kompanije Hristos Aleksopulos i dodaje da je "ovo trenutak da država pomogne subencijama, kao što to čine države EU".


Lane je Hellenic imao ugovorenih 23.000 hektara pod repom, što je bilo 5.000 hektara više nego u setvi 2016.

Hellenic Sugar, inače, ponudio je kooperantima garantovanu cenu repe od 32 evrocenta za prinos veći od 60 tona po hektaru i digestiju iznad 15.

Na nedavnom sastanku s velikim proizvođačima čulo se nezadovoljstvo otkupnom cenom repe, što je i razlog zašto će, po svoj prilici, šećerana u Žablju ove sezone biti zatvorena. Lane je otkupna cena repe bila oko 40 evrocenti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.