Izvor: Beta | Subota, 22.11.2008.| 09:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Invej" ne zatvara fabriku "Medela" iz Vrbasa

(Foto: b)

Konditorska fabrika "Medela" iz Vrbasa neće biti zatvorena i nijedan radnik nije dobio otkaz, izjavili su u "Invej holdingu", u okviru kojeg posluje ta fabrika. Predstavnik "Inveja", koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su se za odlazak iz firme prijavile 34 radnice koje imaju po 33 godine radnog staža.

- One će dobiti otpremninu od 300.000 i 400.000 dinara, a dve godine koje im fale do penzije biće prijavljene na birou rada - naveo je predstavik "Inveja" koji je negirao i da su neke mašine iz "Medele" odnete u fabriku keksa u Inđiju u vlasništvu Predraga Rankovića, koji je vlasnik i "Inveja".

- Nijedna mašina iz "Medele" nije odneta, a uz to, u Inđiji ne postoje objekti u koje bi bile smeštene mešine. Tamo postoji samo građevinsko zemljište na kojem bi trebalo da se gradi konditorska fabrika - naveo je on.

Firma "Trivit-mlin" iz Vrbasa, koja takođe posluje u sastavu kompanije "Invej" uskoro će biti zatvorena, ali dvadesetak radnika mlina odbilo je predlog da se obuči i pređe na rad u "Medelu", tako da će oni najverovatnije dobiti otkaze i otići iz firme uz otpremninu.

Mlin će biti zatvoren, navodi se, jer je u sastavu "Inveja" već posluje mlin "Ratar".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.