Izvor: Novosti | Petak, 21.11.2008.| 08:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

I MPC Properies odustao od kupovine IMT - propao i drugi tender

Tender za prodaju IMT biće proglašen neuspelim jer je i trećeplasirani konzorcijum "Agri investments", u kome su firme "MPC Properties" iz Beograda i "Adriano Corsi" iz Italije, odustao od kupovine.

- Tender još nije zvanično zaključen, ali je poznato da se trećeplasirani izjasnio da odustaje od kupovine - kaže za "Novosti" Slobodan Petrović, generalni direktor IMT. - Već smo razgovarali sa nadležnima u Ministarstvu ekonomije, i pretpostavljam da ćemo razgovore nastaviti i po objavljivanju zvaničnog saopštenja Agencije za privatizaciju u vezi sa sudbinom ovog tendera.

Budućnost IMT, kako ističe Petrović, mogla bi da se razvija u dva pravca.

- Jedan je nalaženje strateškog partnera direktnim pregovorima, kao što je to urađeno u slučaju "Zastave", a drugi je takođe nalaženje strateškog partnera, ali putem tendera, poput ovoga raspisanog za RTB "Bor" - navodi Petrović. - Klasičan tender dva puta je raspisan i nije doneo rezultate, a ne treba zaboraviti ni da je prvoplasirani na tenderu, konzorcijum HASS-SIP, dostavio Agenciji za privatizaciju ponudu za strateško partnerstvo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.