Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.03.2018.| 11:17

Lidl otvara konkurs za više od 1.000 prodavaca - Tokom 2018. istovremeno otvaranje do 20 prodavnica

(Foto: Herrndorff/shutterstock.com)
Kompanija Lidl Srbija sutra će rapisati konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije. Kako je saopštila ta kompanija, operativno poslovanje će započeti tokom 2018. istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica.

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, Lidl će otvoriti konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Osim Beograda, gde se planira zapošljavanje oko 300 ljudi, Lidl će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

Kako se navodi u saopštenju komapnije, Lidl Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu "svaki minut se plaća".

- Raspisivanjem ovog konkursa započinjemo najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji. Naš cilj je da kupcima širom Srbije ponudimo najbolji odnos cene i kvaliteta po kome je Lidl prepoznat u svetu, pa ćemo, u skladu sa širenjem mreže i potrebama poslovanja, nastaviti sa zapošljavanjem - rekla je rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija Martina Petrović.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade u navedenim gradovima, mogu se prijaviti putem sajta karijera.lidl.rs. Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov.

U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe.

Kompanija će za sve zaposlene organizovati obuku, dodaje se u saopštenju.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.