Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.03.2018.| 09:59

Leskovac rekonstruiše škole i sportske objekte tokom 2018.

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)
U Leskovcu je nedavno rekonstruisano Odeljenje za infektivne bolesti Opšte bolnice. Radovi vredni oko 45 miliona dinara, koji su počeli u oktobru prošle godine, završeni su 11. februara.

Kako su eKapiji rekli u Gradskoj upravi Leskovca, ovo je jedan od projekata unapređenja energetske efikasnosti planiranih za ovu godinu, koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. U toku je i energetska sanacija i adaptacija objekta Osnovne škole Josif Kostić u Leskovcu, vredna skoro 70 miliona dinara.

- Zaključkom Vlade Srbije od septembra 2017. godine, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima odobreni su i projekti rekonstrukcije Centra za socijalni rad (vrednost oko 40 miliona dinara sa PDV-om), Trgovinsko-ugostiteljske škole i Škole za tekstil i dizajn. Radovi na ove dve škole vredni su ukupno 36 miliona dinara, ali je u toku dopuna projekata, pa će vrednost verovatno biti i znatno veća. Opšta bolnica u Leskovcu takođe planira rekonstrukciju cele zgrade, koja će koštati oko 12 mil EUR - navode iz Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Grada Leskovca.

U planu za ovu godinu je i završetak gradnje dva sportska objekta.

Nakon završene prve faze izgradnje fiskulturne sale OŠ Vožd Karađorđe (vredne 13 miliona dinara), raspisana je javna nabavka za nastavak radova. Otvaranje ponuda zakazano je za 13. mart, nakon čega bi trebalo da počnu radovi.

Takođe, za završetak sportske hale Dom partizana iz budžeta Republike Srbije za 2018. godinu izdvojeno je 60 miliona dinara, dok je Grad Leskovac obezbedio dodatnih 10 miliona dinara iz lokalnog budžeta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.