Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.03.2018.| 08:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija i Nemačka potpisale novi Plan bilateralne vojne saradnje

Ilustracija (Foto: studio0411/shutterstock.com)
Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković i izaslanik odbrane SR Nemačke u Beogradu potpukovnik Tomas Klaus Becker potpisali su u sredu (7. marta 2018. godine) Plan bilateralne vojne saradnje između Saveznog Ministarstva odbrane Nemačke i Ministarstva odbrane Republike Srbije za 2018. godinu.

Kako prenosi sajt Ministarstva odbrane, sagovornici su se saglasili da je saradnja u oblasti odbrane intenzivna i sadržajna.

Pukovnik Ranković je istakao da, pored nastavka razvoja saradnje u težišnim oblastima, Ministarstvo odbrane akcenat stavlja na unapređenje vojnoekonomske saradnje. Nabavka helikoptera H-145M kompanije Airbus za Vojsku Srbije može da bude zamajac budućeg intenziviranja vojnoekonomske i sveukupne saradnje.

Potpukovnik Becker preneo je spremnost za nastavak nemačke podrške Srbiji, posebno kroz program pomoć u obuci i školovanju, kao i razmenu iskustava po pitanju učešća u aktivnostima Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, Konceptu borbenih grupa EU i učešću u projektima Evropske odbrambene agencije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.