Izvor: eKapija | Sreda, 07.03.2018.| 15:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kaspersky Lab šalje žensku ekspediciju na Severni pol

Severni pol (Foto: YouTube)
Kompanija Kaspersky Lab obnovila je svoje partnertsvo sa poznatim polarnim istraživačem i nosiocem Ordena britanske imperije Felicity Aston, koja će u aprilu ove godine povesti gotovo potpuno neiskusan tim od 11 žena na desetodnevnu ekspediciju na Severni pol.

Budući da je kompanija Kaspersky Lab sponzorisala dve prethodne polarne avanture Felicity Aston - Kaspersky Commonwealth ekspediciju na Antarktik 2009. godine i Kaspersky transarktičku ekspediciju ONE iz 2011. godine - ova kompanija za sajber bezbednost je sa velikim entuzijazmom najavila da će ponovo podržati i njen najnoviji poduhvat: prvu ekspediciju na Severni Pol, u potpunosti sastavljenu od žena iz Evrope i sa Arabijskog poluostrva.

Kako je navedneo u saopštenju kompanije Kaspersky, Aston i njen tim, sastavljen od 7 žena iz Evrope i 5 sa Arabijskog poluostrva, otisnuće se iz ledenog kampa na ostrvu Borneo početkom aprila sa ciljem da stignu na teritoriju Severnog pola 10 dana kasnije.

- Cilj ove ekspedicije nije samo da se dosegne kraj sveta, već i da se stane na put predrasudama, da se promeni percepcija i usput nauči nešto novo - rekla je Aston.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.