Izvor: Promo | Četvrtak, 08.03.2018.| 14:01

Želite saradnju sa ruskim kompanijama - Učestvujte na Expo-Russia-Serbia u Beogradu

Peta privredna izložba "Expo-Russia-Serbia 2018", koja će biti održana od 14. do 16. marta 2018. godine u kongresnom centru hotela "Metropol Palace" u Beogradu, idealna je prilika za učvršćivanje i proširenje postojeće saradnje, kao i osvajanje novih poslovnih partnera iz Rusije.

Svoju delatnost će predstaviti nekoliko stotina srpskih i ruskih kompanija iz svih privrednih oblasti, što će doprineti uspostavljanju novih poslovnih kontakata. Cilj manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Rusije i Srbije u kontekstu Sporazuma o slobodnoj trgovini između zemalja, kao i intenziviranje trgovinskih operacija sa drugim zemljama regiona.

Na izložbi će učestvovati predstavnici velikog, srednjeg i malog biznisa, a biće predstavljene i regionalne prezentacije Republike Tatarstan, Moskovske, Pskovske, Kalinjingradske, Rostovske oblasti, kompanija Srbije i drugih zemalja Jugoistočne Evrope. Međunarodna izložba obuhvatiće - niz tematskih okruglih stolova u saradnji sa srpskim ministarstvima, berzu poslovnih kontakata, posetu preduzećima... Tokom protekle četiri godine izložba je imala zapažene rezultate - potpisano je mnoštvo međunarodnih ugovora u raznim privrednim granama.

Očekuje se predstavljanje različitih grana industrije, kao što su građevinarstvo, energetika, tehnologije za uštedu energije, industrija nafte i gasa, mašinogradnja, metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, turizam, poljoprivredno-industrijski kompleks, prehrambena industrija, rudarstvo, visokotehnološke i inovativne grane, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, farmacija, obrazovanje itd.

U okviru radnog programa izložbe i biznis foruma biće održan okrugli sto nazvan "Perspektive saradnje u oblasti inovacija" (uključujući mala i srednja preduzeća) u organizaciji Ministarstva ekonomskog razvoja Rusije (uz učešće zamenika ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije Gruzdeva A.V.), Ministarstva privrede Srbije i Privredne komore Srbije.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da učešstvuju na EXPO-RUSSIA SERBIA i da se prijave na ovom linku. Za sva organizaciona pitanja oko učešća na izložbi kao izlagač i forumu kao učesnik, možete se obratiti Akopovu Mihailu Ivanoviču, regionalnom direktoru OAD "Zarubež-Ekspo" na mejl petroleus@yandex.ru.

Izložba, kao i Peti beogradski poslovni forum, će biti odražni uz podršku Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, resornih ministarstava Rusije i Srbije, Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Trgovinsko-industrijske komore Rusije, Dume i Saveta Ruske Federacije, privrednih komora Srbije i Rusije i Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji "Ruski dom".

Više informacija o izložbi možete pronaći na zvaničnoj veb prezentaciji, ulaz za predstavnike srpskih firmi je besplatan.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.