Izvor: eKapija | Sreda, 07.03.2018.| 11:40

Srpski proizvođači hrane za životinje u studijskoj poseti SAD od 11. do 24. marta

Ilustracija (Foto: nayneung1/shutterstock.com)
Proizvođači, uvoznici i distributeri hrane za kućne ljubimce iz Srbije i predstavnici Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije (PKS), boraviće od 11. do 24. marta u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), u okviru studijskog putovanja Cochran Fellowship Program 2018, koje je posvećeno upoznavanju sa proizvodnjom i trgovinom hranom za kućne ljubimce u Americi. Posetu organizuje Ambasada SAD u Beogradu uz podršku američkog Ministarstva poljoprivrede, saopštila je PKS.

Proizvođači, uvoznici i distributeri hrane za kućne ljubimce iz Srbije, članovi Grupacije proizvođača hrane za životinje PKS, biće u prilici da se upoznaju sa američkom tehnologijom proizvodnje hrane za kućne ljubimce i kategorizacijom ovih proizvoda.

Cochran Fellowship Program obuhvata i posetu najvećem sajmu hrane za kućne ljubimce u SAD, Global Pet Expo Trade Show, koji se održava u Orlandu, na Floridi, od 21. do 23. marta. Poseta sajmu biće prilika za privrednike iz Srbije da uspostave kontakte sa američkim izvoznicima u ovoj oblasti, dodaje se u saopštenju.

Odeljenje za saradnju sa inostranstvom Ministarstva poljoprivrede SAD, koje radi pri Ambasadi SAD u Beogradu, organizuje Cochran Fellowship Program na različite teme još od 2001. godine u nameri da podrži srpske kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora da unaprede produktivnost, konkurentnost i izvoz.

Osim predstavljanja najnovijih dostignuća i savremene prakse proizvodnje i prerade iz određenih oblasti, program se organizuje i sa ciljem povezivanja i uspostavljanja poslovne saradnje kompanija iz Srbije sa potencijalnim partnerima u SAD, navedeno je.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.