Izvor: Politika | Sreda, 07.03.2018.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kostić ponovio da hoće deo Agrokora - Ulaganja u Sloveniju i Crnu Goru važnija od kupovine PKB-a

Miodrag Kostić
MK grupa zainteresovana je za kupovinu Agrokorovih firmi koje se bave oblastima u kojima imamo dugogodišnje iskustvo, a to se pre svega odnosi na poljoprivrednu proizvodnju i preradu, kaže Miodrag Kostić, predsednik MK grupe.

- Konkretni koraci zavise od ponude i od toka samog procesa prodaje. Nemamo ambicije da kupujemo Agrokor u celosti, već samo one delove koji će doprineti jačanju konkurentnosti naše kompanije na evropskom i regionalnom tržištu - rekao je prvi čovek MK group.

Naravno, kako je dodao, bitan faktor da do kupovine i dođe jeste odgovarajuća cena.

On je kazao da je u ovom momentu opalo interesovanje grupe za kupovinu dodatnog poljoprivrednog zemljišta i da im je PKB manje interesantan nego ranije.

- Obrađujemo više od 30.000 hektara i nastojimo da povećamo efikasnost prinosa postojećih parcela koje imamo. Kada je reč o novim investicijama, radije ćemo se opredeliti za bankarski sektor u Sloveniji ili hotelijerstvo u Crnoj Gori i regiji, nego za investiciju u PKB - rekao je Kostić.

Govoreći o poslovanju u regionu, on kaže da je MK grupa prisutna u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i da u budućem periodu planira da širi poslovanje u ovim zemljama.

- Naše oblasti interesovanja i dalje su poljoprivreda, sa posebnim akcentom na preradne kapacitetete u poljoprivredi, bankarstvo i turizam, koji je u konstantnom porastu, imajući u vidu porast broja turista koji daju prednost odmoru na Jadranskom primorju u odnosu na severnu Afriku i Tursku - rekao je Kostić.

Likvidnost Agrokora na kraju februara 226,2 mil EUR


Ukupna raspoloživa likvidna sredstva u koncernu Agrokor iznosila su 28. februara ove godine 1,68 milijardi kuna (226,2 mil EUR), prema izveštaju o stanju u trenutku primopredaje poslova vanredne uprave.

Kako se navodi u dokumentu, tokom perioda trajanja vanredne uprave predviđa se da će dobavljačima biti isplaćeno više od 490 mil EUR starog i graničnog duga.

Osim toga, za tekuće obaveze za robe i usluge isporučene nakon uvođenja vanredne uprave ukupno je dobavljačima plaćeno dodatnih više od 2,1 mlrd EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.