Izvor: Tanjug | Četvrtak, 20.11.2008.| 11:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Schenker" ulazi na tržišta Kosova i Crne Gore

Austrijska špediterska kompanija "Schenker" najavila je da će otvoriti predstavništva u Crnoj Gori i na Kosovu, nastavljajući ekspanziju na jugoistok Evrope, i pored globalne finansijske krize.

Do sada je "Schenker" ova dva tržišta pokrivao preko Bosne i Hercegovine i Makedonije, a otvaranjem predstavništva u Podgorici i Prištini namerava da zatvori svoju mrežu na jugoistoku Evrope.

- Moramo raditi na nacionalnoj distribuciji i gde god na geografskoj karti postoje bele tačke rada firme, "Schenker" će ih pojačati - izjavio je na konferenciji za novinare šef odseka za istočnu Evropu u kompaniji Elmar Viland.

"Schenker" je sestrinska firma "Deutsche Bahn" (DB) i prihod koji ostvaruje u Bosni i Hercegovini i Makedoniji godišnje je oko 15 mil EUR.

- Taj prihod, međutim, treba upoređivati sa kupovnom moći u regionu - ukazao je Viland.

Prvi čovek kompanije "Schenker" u Makedoniji Zoran Lazoroski izjavio je da se ekonomska kriza već oseća u toj zemlji, jer klijenti plaćaju sve kasnije.

- Pre nego što trgovinska preduzeća proslede novac špediterima, oni ga radije koriste za kupovinu nove robe - objasnio je Lazoroski.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.