NavMenu

Nikšićki Uniprom najveći crnogorski izvoznik u 2017. - TCK Montenegro predvodi listu uvoznika

Izvor: RTCG Utorak, 06.03.2018. 14:33
Komentari
Podeli
(Foto: DeiMosz/shutterstock.com)
Nikšićka kompanija Uniprom, biznismena Veselina Pejovića, bila je najveći crnogorski izvoznik u prošloj godini, dok je među uvoznicima prvo mesto zauzela firma TCK Montenegro, saopšteno je Dnevnim novinama u Upravi carina.

Pejovićeve kompanije Uniprom i Uniprom-Metali drugu godinu uzastopno zauzele su prvo i treće mesto na listi izvoznika, a tačne podatke o vrednosti njihovog, kao ni izvoza drugih firmi, nije bilo moguće dobiti, jer su označeni kao poslovna tajna.

Poziciju lidera među crnogorskim izvoznicima drži Uniprom, koji upravlja podgoričkim Kombinatom aluminijuma i kompanija je u prošloj godini izvezla 42 hiljade tona aluminijuma proizvedenog u podgoričkoj fabrici.

- Planovi su da u ovoj godini izvezemo 50.000 tona aluminijuma. Do kraja godine otvorićemo dve nove fabrike koje će povećati izvoz u narednoj godini na 90.000 tona aliminijuma - saopšteno je Dnevnim novinama u Unipromu.

Uniprom-Metali vlasnici su nikšićkog Rudnika boksita iz kojeg rudu izvoze u Kinu, preko Luke Bar. Značajniji izvoz Pejović je pokrenuo početkom 2016. godine, a samo u prošloj godini izvezao je 1,1 milion tona boksita.

Drugu poziciju na listi izvoznika drži pljevaljska kompanija Vektra Jakić, Dragana Brkovića, čija je osnovna delatnost rezanje i obrada drveta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.