NavMenu

Rok za kandidate za Savet DRI produžen do 26. marta

Izvor: Beta Utorak, 06.03.2018. 14:15
Komentari
Podeli
(Foto: PureSolution/shutterstock.com)
Novi rok za dostavljanje predloga kandidata za članove Saveta Državne revizorske institucije (DRI) je 26. mart, kazala je danas agenciji Beta predsednica Odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić.

Savetu DRI, koji ima predsednika i četiri člana, mandat je istekao još u septembru 2017.

Kandidate za članove Saveta DRI na mandat od pet godina predlažu poslaničke grupe u Skupštini Srbije i dostavljaju ih Odboru za finansije, a o izboru najboljih kandidata izjašnjava se Skupština.

- Rokovi za dostavljanje predloga kandidata za Savet DRI nekoliko puta su produžavani, jer nije bio predložen dovoljan broj kandidata, odnosno samo tri poslaničke grupe su predložile kandidate, a potrebno je da ima najmanje šest kandidata, da bi bilo izabrano pet najboljih - kazala je Tomić.

Poslednji rok da parlamentarne stranke dostave predloge kandidata sa Savet DRI istekao je danas.


Predloge kandidata dostavila je Socijalistička partija Srbije koje za potpredsednika Saveta DRI predložila Bojanu Mitović koja i sada obavlja tu dužnost, Demokratska stranka je za predsednika Saveta DRI predložila Branku Ljiljak, a pokret Dveri je za predsednika Saveta DRI kandidovao Predraga Mitrovića, a za člana Vladimira Ilića.

DRI je osnovana 2005. godine i počela je da radi 2007. godine, a prvi predsednik Saveta DRI u petogodišnjem mandatu bio je Radoslav Sretenović. On je reizabran 2012. godine i nema pravo da treći put bude kandidat za tu funkciju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.