Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.03.2018.| 14:51

REACH uredba za bezbedan promet hemikalija donosi privredi nove obaveze

Ilustracija (Foto: Pavels Hotulevs/shutterstock.com)
Kompleksna REACH uredba kojom se uređuje registracija, evaluacija, autorizacija i zabrana hemikalija, odnosno njihova bezbedna proizvodnja, uvoz, stavljanje na tržište i upotreba, doneće u narednom periodu privredi nove zahteve i obaveze. Zato je Udruženje za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije (PKS) organizovalo, u saradnji sa češkim konsultantskim firmama Ecomole i ReachSpectrum, konferenciju i dvodnevnu radionicu na kojima je učesnicima detaljnije objašnjena ova nova regulativa.

Kako se navodi na sajtu PKS, Tomaš Novotni iz kompanije Ecomole i Jan Holomek iz ReachSpectruma predstavili su pregled zahteva i obaveza koje će se naći pred privredom, mogućnosti reeksporta na relaciji EU-Srbija, kao i primere hemijske regulative u Rusiji i drugim zemljama koje nisu članice EU.

Nakon konferencije, održane 28. februara i 1. marta, zainteresovanim polaznicima je omogućeno da kroz interaktivnu radionicu izvrše procenu REACH obaveze kompanije, uključujući procenu troškova i vremenski okvir, kao i pregled IT alata neophodnih za ispunjavanje REACH obaveza.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.