Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.03.2018.| 12:14
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fond Mid Europa Partners preuzeo većinski udeo u sistemu MediGroup

Investicioni fond Mid Europa Partners potpisao je danas ugovor o preuzimanju većinskog udela u MediGroup, saopšteno je iz tog londonskog investicionog fonda.

Prodavac - Blue Sea Capital, zadržaće u MediGroup udeo od 45%, dok bi transakcija, koja je predmet uobičajenih odobrenja u pogledu zaštite konkurencije, trebalo da bude zaključena tokom drugog kvartala ove godine, navodi se u saopštenju.

- Radujemo se radu sa partnerima iz Blue Sea Capitala, kao i sa menadžmentom MediGroup, tokom sledeće faze razvoja kompanije. Imamo plan da je podržimo kroz kapitalne investicije za organski i akvizitivni rast - izjavio je Csanad Daniel iz fonda Mid Europa, koji je vodio sprovođenje transakcije.

Prema rečima Matthew Strassberg, Co-Managing Partnera Mid Europa, MediGroup predstavlja idealnu ulaznu platformu za brzorastuće tržište privatnog zdravstva u Srbiji.

- Očekujemo da ćemo primeniti svoje decenijsko iskustvo u pružanju podrške tokom brzog rasta kompanijama kao što su LuxMed u Poljskoj i Regina Maria u Rumuniji kako bi se ubrzao razvoj MediGroup-e. Naše partnerstvo sa Blue Sea Capital-om će osigurati da MediGroup ima kontinuiran pristup njihovoj lokalnoj ekspertizi i sposobnosti izvršavanja transakcija, a da u isto vreme ima mogućnost da koristi naše bogato iskustvo i resurse, kao i know-how menadžment tima Regina Maria-e -kazao je.

Ustanove sistema MediGroup pružaju zdravstvene usluge na primarnom i sekundarnom nivou, laboratorijske analize i specijalističke procedure u oblasti oftalmologije, IVF-a i dermatologije. MediGroup je prisutan na 13 lokacija u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.