NavMenu

VLAHOVIĆ: Realno da privredni rast Srbije bude iznad 3,5%

Izvor: RTS Ponedeljak, 05.03.2018. 11:29
Komentari
Podeli
Aleksandar VlahovićAleksandar Vlahović
Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je da je realno da Srbija ove godine ima privredni rast od 3,5% i više.

Vlahović je u uvodnom izlaganju na Kopaonik biznis forumu rekao da je javni dug Srbije blizu 60% BDP-a i da sada imamo bolji kreditni rejting od nekih zemalja EU.

On je dodao da su realne prognoze da će Srbija 2019. godine imati veći privredni rast od 4%, kao i da bi nam u narednim godinama dostizanje rasta od pet odsto omogućilo brže dostizanje razvijenih privreda.

Vlahović je naveo da je ostvaren značajan napredak na dostizanju makroekonomske stabilnosti, kao i da se nastavlja fiskalna konsolidacija. On je ukazao da je sada u fokusu ubrzanje strukturnih reformi, kao i ubrzanje privrednog rasta i na koji način brže da dostignemo razvijene zemlje.


Istakao je da je digitalizacija velika šansa za ubrzani privredni razvoj naše zemlje.

- Osnovno pitanje danas je da li su mere tekuće ekonomske politike dovoljne za obezbeđenje skokovitog rasta i da li naša zemlja može iskoristiti šansu za ubrzani razvoj koju pruža četvta industrijska revolucija i digitalizacija - naveo je Vlahović.

Kopaonik biznis forum se održava od 4. do 7. marta i okupiće više od 1.000 učesnika. Forum prati 120 akreditovanih novinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.