NavMenu

Srpska odbrambena industrija predstavljena na sajmu UMEX 2018 - Uspostavljena dobra saradnja sa Emiratima

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.03.2018. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Bogicevic/shutterstock.com)
Sajam UMEX 2018, posvećen besposadnim sistemima i platformama, održan je od 25. do 27. februara u Abu Dabiju, a među izlagačima našli su se Vojnotehnički institut i srpska odbrambena industrija sa razvojnim projektima, među kojima su se izdvojili naoružana besposadna zemaljska platforma Miloš i bespilotni helikopter Stršljen.

Delegaciju Ministarstva odbrane na ovoj sajamskoj manifestaciji predvodio je vršilac dužnosti pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, koji je istakao da je nastup naše vojne industrije izazvao veliku pažnju domaćina, na čelu sa šeikom Muhamedom bin Zajedom, prestolonaslednikom UAE.

- Srpska odbrambena industrija i Oružane snage UAE imaju dugu tradiciju poslovanja i saradnje, a razvili smo i dobru saradnju sa proizvođačima iz UAE. Ovo je prvi put da izlažemo na UMEX sajmu i radi se o zaista interesantnom sajmu koji pruža odličan uvid u zaista izvrsnu tehnologiju - rekao je Miloradović.

On je naveo i da je naoružana besposadna zemaljska platforma Miloš, namenjena za podršku specijalnih i izviđačkih jedinica, posebno u protivterorističkim dejstvima u urbanom okruženju, izazvala posebno inetresovanje na sajmu i to sredstvo je, na zahtev domaćina, ostavljeno u UAE radi testiranja i potencijalnog opremanja njihovih oružanih snaga.

Sajam UMEX 2018 okuplja vodeće svetske proizvođače u ovoj oblasti, a razvojni projekti VTI-ja predstavljeni su na štandu Jugoimport-SDPR, pored projekata tog preduzeća i njegovih kooperanata, navedeno je u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.