NavMenu

Šarmer najbolji film Glavnog programa 46. Festa

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.03.2018. 13:05
Komentari
Podeli
(Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)
Beogradski pobednik za najbolji film u Glavnom takmičarskom programu 46. Festa pripao je danskom ostvarenju Šarmer u režiji Milada Alamia, uz obrazloženje žirija da je reč o filmu koji je "kroz uverljivu priču i kroz složen glavni lik harmonizovao sve aspekte filmske estetike".

Nagrada žirija, koji su činili reditelji Milčo Mančevski, Jovan Jovanović i Mila Turajlić, glumac Gordan Kičić i scenaristkinja Elma Tataragić, pripala je iranskom filmu Bez datuma i potpisa u režiji Vahida Džalilvanda, koji "na jednostavan i snažan način ukazuje na problem krivice i odgovornosti sa sjajnim glumačkim ansamblom".

Za najbolju režiju nagrađen je Pol Šreder za film Iskušenik. Najbolji scenario je za film Šarmer, čiji su autori Alami i Ingeborg Topse.

U kategoriji najbolja ženska uloga, žiri je nagradio ženski ansambl kinesko-francuskog filma Anđeli nose belo u režiji Vivijan Kju, a najbolju mušku ulogu ostvario je Adel Karam u libansko-francuskom filmu Uvreda u režiji Ziada Douerija.

Najbolji debi je film Sezona lova u režiji Natalije Garagiole, a najtraženiji film je Fantomska nit Pola Tomasa Andersona.

Najbolji evro-mediteranski film je Uvreda Ziada Douerija, dok je najbolji film u domaćoj selekciji Izgrednici. Specijalno priznanje je otišlo u ruke Lazara Bodrože za film Ederlezi Rising.

U okviru industrijskog dela Festa - programa "Fest Forward" nagrađeni su projekti Kraj sveta u nacionalnoj selekciji i The Encounter u međunarodnoj, dok je specijalno priznanje pripalo projektu Baća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.