Izvor: Tanjug | Nedelja, 04.03.2018.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Republički geodetski zavod zapošljava 550 novih radnika - Potrebni stručnjaci za e-katastar i adresni registar

(Foto: Lucian Milasan/shutterstock.com)
Republički geodetski zavod zaposliće još 550 novih stručnjaka koji će biti angažovani na najvažnijim projektima, a konkurs će biti objavljen tokom ovog meseca, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

- Odluka o novom zapošljavanju, koju Vlada Srbije treba da usvoji na sledećoj sednici, u skladu je sa preporukama Svetske banke, koja je kao najveći rizik za realizaciju Projekta unapređenja zemljišne administracije u Srbiji istakla upravo nedovoljno kadrova - objasnila je Mihajlović.

Na predlog ministarstva Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje odobrila je RGZ-u da zaposli 550 stručnjaka, od čega najviše pravnika, IT struke, geodeta i geografa.

Svi koji prođu konkurs biće primljeni na neodređeno vreme i radiće na realizaciji velikih projekata RGZ, kao što su e-katastar i adresni registar, kroz koji će više od tri miliona građana dobiti adresu sa ulicom i brojem.

- Ako želimo da Srbija napreduje na Doing business listi kroz reformu katastra, da završimo adresni registar za dve godine, ako želimo da pređemo na e-katastar, onda za to moramo imati dovoljan broj ljudi - rekla je Mihajlović.

Podsetila je da RGZ prolazi kroz najveće promene u poslednjih 20 i više godina, počev od donošenja novog zakona o upisu u katastar koji je pripremljen i prelaska na rad sa digitalnom dokumentacijom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.