NavMenu

Nemački Draxlmaier otvorio razvojni IT centar u Beogradu

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.03.2018. 14:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: isak55/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka Draxlmaier Grupa otvorila je u Beogradu razvojni centar, u kom će do 2019. godine zaposliti 60 softver i hardver inženjera koji će raditi na razvoju tehnologija za automobile budućnosti, saopšteno je u petak (2. marta 2018. godine) iz te kompanije.

Novi Draxlmaier Automotive Electronic Centar Beograd se nalazi u Airport City centru u Novom Beogradu, a prvih šest zaposlenih softver i hardver inženjera već je počelo s radom i trenutno se obučavaju za zahtevne projekte u oblasti elektromobilnosti i unutrašnjeg osvetljenja.

Kancelarija će ove godine porasti na 20 zaposlenih, a od 2019. godine, planirano je da u razvojnom centru bude zaposleno oko 60 hardver i softver inženjera.

Christian Zelger, odgovoran za elektronske sisteme u beogradskoj kancelariji, kaže da su razgovori s potencijalnim zaposlenima već obavljeni i da su kandidati ostavili dobar utisak na tim IT eksperata Draxlmaier Grupe.

- Kandidati su izvrsno obrazovani i veoma motivisani - navodi Zelger i dodaje da u ovom trenutku traže još novih radnika za kancelariju za razvoj.

Draxlmaier Grupa posluje u Zrenjaninu od 2008. godine, gde zapošljava više od 5.000 radnika koji proizvode sisteme električnih instalacija za premijum proizvođače automobila.

Otvaranjem razvojnog centra kompanija proširuje svoje poslovanje u Srbiji i stvara mogućnosti za razvoj novih tehnologija i ulaganje u sektor automobilske elektronike.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.