NavMenu

Sarajevo obnavlja bob i stazu za sankanje na Trebeviću - Konkurs za idejno rešenje do 15. aprila

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.03.2018. 13:19
Komentari
Podeli
(Foto: daniarhitekture.ba)
Organizatori sarajevskih Dana arhitekture pozvali su arhitekte, dizajnere, multimedijalne umetnike i fotografe da ponude rešenja i ideje za bob i staze za sankanje na Trebeviću.

Konkurs je međunarodni, anketni, anonimni i jednostepeni. Pravo prijave imaju studenti i mladi profesionalci do 35 godina starosti.

Svi pristigli radovi biće objavljeni na veb stranici Dana arhitekture i društvenim mrežama, te prikazani na izložbi u programu Dana arhitekture 2018, koji će biti održani od 23. do 27. maja u Sarajevu.

Stručni žiri će odabrati 7 najboljih radova, čiji će autori biti pozvani da učestvuju i prezentuju radove na Danima arhitekture 2018. Svim učesnicima će biti obezbeđen smeštaj u Sarajevu i ulaznice za sve događaje u okviru Dana arhitekture 2018.

Nakon prezentacija, stručni žiri i publika će odabrati najbolji rad za koji je osigurana novčana nagrada od 300 EUR. Odabrani radovi će potencijalno biti prezentovani u javnim medijima i gradskoj upravi.

Radovi se dostavljaju putem mejla, do 15. april do 23.59 h, a rezultati će biti objavljeni 25. aprila.


Staza za bob i sankanje na Trebeviću izgrađena je u okviru priprema za Zimske olimpijske igre 1984. Planirana je kao deo sportsko-rekreativnog parka na Trebeviću koja je i poslije igara trebala da privlači posetioce na planinu. Kompleks je u potpunosti izgrađen do septembra 1982. godine.

Profesor Gorazd Bučar zajedno sa grupom arhitekata projekovao je stazu u dužini od 1.570, odnosno od 1.900 metara sa dve rekreativne izlazne-zaustavne rampe. Staza se sastoje od pravih deonica i 13 krivina u obliku propisanih "figura", sa prosečnim uzdužnim padom staze od 10,2%, a najvećim od 15%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.