Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.03.2018.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Rakovici počela prva faza rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla - Završetak radova 2020.

Planirani izgled Bulevara patrijarha Pavla, u konačnoj fazi
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradski menadžer Goran Vesić prisustvovali su danas početku prve faze rekonstrukcije Bulevara partijarha Pavla u Rakovici, koja podrazumeva izmeštanje korita Topčiderske reke, prenosi Beoinfo.

– Građevinska dozvola za radove u Bulevaru patrijarha Pavla je dobijena i radovi počinju. Ljude u Rakovici smo pitali šta je prioritet i rečeno nam je da je to ova saobraćajnica – kazao je Stefanović i dodao da je rok za završetak celog posla godinu i po dana, te da će na ovaj način biti rešen jedan veliki problem.

Gradski menadžer Goran Vesić je podsetio da će rekonstruisani Bulevar patrijarha Pavla povezivati Rakovicu i Vidikovac sa Novim Beogradom, i na brz i efikasan način omogućiti da ljudi koji žive u ovom delu grada dođu u drugi deo bez problema.

- Kako bismo uradili rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, potrebno je da izmestimo korito Topčiderske reke, što počinjemo da radimo danas. Ono će biti izmešteno za dvadesetak metara, a u dužini od jednog kilometra. Uradićemo i novi most preko novog korita u Ulici Pere Velimirovića, a potom počinje rekonstrukcija bulevara – objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, bulevar će imati po tri trake u oba smera, trotoare i biciklističku stazu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.