NavMenu

Dana Holdings BK Group među World Finance 100 kompanija

Izvor: Blic Sreda, 28.02.2018. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu ove godine među World Finance 100 kompanija našla se i Dana Holdings BK Group braće Karić, prenosi Blic.

- Naći se rame uz rame sa Samsungom, IBM-om, Bank of America i drugim svetskim kompanijama je velika čast i priznanje - izjavio je za Blic Bojan Karić, potpredsednik Grupe za finansije i razvoj multinacionalne kompanije Dana Holdings BK Group.

On je za ovaj list rekao da je "prema njihovim saznanjima, ovo prvi put da firma u srpskom vlasništvu uđe u top 100 u Davosu".

Kompanija Dana Holdings - BK Group posluje na teritoriji Rusije i u zemljama Zajednice nezavišnih država (ZND), te državama Srednjeg istoka.


Kompanija danas zapošljava 30.000 radnika, ima ugovorenu izgradnju 11 miliona kvadratnih metara čija vrednost prelazi 28 mlrd EUR i planira da do kraja 2020. ugovori još tri miliona kvadratnih metara čime će obezbediti posao do 2030. godine i stabilan rast i razvoj. Svi projekti su stambeno-poslovnog karaktera, piše Blic.

Svake godine World Finance 100 sastavlja listu sto najuspešnijih kompanija i pojedinaca imajući u vidu izvrsnost u poslovanju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.