Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 26.02.2018.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavnici ruske tehnološke kompanije Yandex posetili i Beograd

Ilustracija (Foto: Den Rise/shutterstock.com)
Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i gradski menadžer Beograda Goran Vesić održali su u Gradskom sekretarijatu za saobraćaj sastanak sa predstavnicima najveće ruske IT kompanije Yandex.

- Yandex dolazi u Srbiju, i žele da svoje tehnološke i IT platforme primenjuju i u našoj zemlji - kaže Popović i objašnjava da je ovo četvrta poseta predstavnika ruske kompanije Srbiji, i da će sutra posetiti Kragujevac i Niš, a uskoro i Novi Sad.

Na sastanku je bilo reči, kaže Popović, o "pametnom transportu", na koji način on funkcioniše u Moskvi i kako da se ruska iskustva prenesu na srpske ulice.

Ministar Popović objašnjava da će Beograđani, a zatim i stanovnici drugih gradova u Srbiji, zahvaljujući inovacijama ruske kompanije preko mobilnog telefona moći da dobiju informacije o nadzemnom, a kada bude urađen metro u Beogradu i podzemnom prevozu, zatim podatke o tome gde su gužve i slobodna mesta za parkiranje, kao i informacije gde se dogodio saobraćajni udes i gde su radovi na putu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.