NavMenu

Đorđe Živanović, direktor kompanije COFACE - COTRUGLI stipendije, iskustvo iz prve ruke

Izvor: Promo Ponedeljak, 26.02.2018. 15:51
Komentari
Podeli
Đorđe ŽivanovićĐorđe Živanović
COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u regionu, i ove godine dodeljuje Executive MBA i MBA stipendije (E/MBA) ambicioznim pojedincima svesnim da su ulaganje u znanje i kvalitetno umrežavanje neophodni za napredak u karijeri.

O iskustvima sa ovom prestižnom poslovnom školom razgovarali smo sa Đorđem Živanovićem, generalnim direktorom za Srbiju i Crnu Goru kompanije COFACE i stipendistom COTRUGLI Business School.

Za usvajanje novih znanja i umrežavanje ste se odlučili za COTRUGLI Business School. Koji su razlozi da odabir ove poslovne škole?

- Osnovni razlog za odabir COTRUGLI Business School bio je prvenstveno zbog kvaliteta nastavnog programa, predavača, reputacije škole, kao i preporuka mojih kolega, prijatelja koji su ranije završili program.

Koliko je u industriji u kojoj poslujete važno usvajanje novih znanja i umrežavanje sa ljudima iz različite branše?

- U svakoj industriji, poslu izuzetno je važno usavršavanje, kao i usvajanje novih znanja. Imajući u vidu da živimo u digitalnom vremenu i da se trendovi poslovanja veoma brzo menjaju, smatram da su konstantna edukacija i usavršavanje, postali neophodnost u razvoju svakog menadžera. Gledajući iz perspektive posla koji obavljam, koji zahteva stalno donošenje odluka, konstantnu proaktivnost i rešavanje stalnih problema, izazova, suštiniski mi je važno da budem u dodiru sa novim saznanjima i informacijama koje sam definitivno prepoznao i dobio u programu koji sam pohađao na COTRUGLI Business School.

Koji ste program u za COTRUGLI školi izabrali? Zbog čega ste se odlučili baš za njega?

- Iskreno govoreći, program koji sam pohađao je po svojoj strukturi i nastavnom programu izabrao mene. Radi se o Exceutive MBA programu koji je namenjen profesionalcima sa radnim iskustvom većim od 10 godina, koji prvenstveno ima za cilj da jednostvanim rečnikom, vizuru sagledavanja i rešavanja izazova sa kojima se susrećemo na rukovodećim pozicijima sagledavamo kroz jednu veću, širu i drugačiju sliku.

Kako ste čuli za stipendije? Kako je tekao proces dobijanja stipendije?

- Za stipendiju sam čuo od prijatelja, koji je takođe bio jedan od stipendista škole. Nakon veoma profesionalnog i zahtevnog intervjua sa direktorom škole i višednevnog pocesa testiranja, evaluacija mojih veština i znanja od strane predstavnika škole imao sam, ajde malo da se našalim i sreće da budem jedan od stipendista iz moje generacije.

Koja su bila vaša očekivanja od programa? U kojoj meni su ona zadovoljena?

- Moja osnovna očekivanja su bila da nakon završenog EMBA programa imam znanje i mogućnost da sagledavam poslovne izazove kroz više različitih perspektiva. Moram da istaknem da su moja očekivanja u potpunosti ispunjena.

Da li se i na koji način program pokazao kao koristan u poslu kojim se bavite?

- Kao što sam već istakao stečena znanja tokom programa iz primera u realnom vremenu, pomogla su mi da moj pristup u poslu bude drugačiji, time prvenstveno mislim na način na koji sada postavljam i mapiram određene situacije. U poređenju sa periodom pre prolaska kroz proces edukacije, daću jedan primer - otvorili ste prozor i gledate šta se dešava samo ispred vas, niste svesni da tu divnu baštu koju gledate ispred vas možete pogledati i sa strane, da se tu kriju još neke biljke, još neki svet, pogled, koji pravi jednu potpuno drugačiju, recimo kompletniju sliku. To je zapravo suština i to daje jednu posebnu dodatnu vrednost samom programu, pogledu na moj posao, pa mogu da kažem i na život iz više drugačijih uglova.

Kakve su mogućnosti umrežavanja, odnosno networkinga, sa ostalim polaznicima škole?


- Networking ili umrežavanje sa poslovnim ljudima je na kraju dana jedan od najvažnijih elemenata, ako ne i najvažniji u poslovnoj karijeri svakog od nas. Moram da naglasim da sam imao izuzetnu sreću i čast da sam u mojoj genraciji upoznao pre svega uspešne i divne ljude, sa kojima sam, osim što sam ostvario izuzetnu saradnju tokom pohađanja programa, postao i prijatelj. To je, definitvno naglašavam još jednom, jedan od najvažnijh benefita programa, naravno kao i kvalitet samog programa, profesora i tima ljudi iz COTRUGLI Business School koji nas je vodio kroz ceo proces.

Kakvi su vaši planovi za dalji razvoj karijere?


- Već osam godina sam u kompaniji COFACE na poziciji generalnog direktora za Srbiju i Crnu Goru , u - pitanju je jedna od najvećih kompanija na svetu na polju osiguranja potraživanja i upravaljanjem rizikom, koja je prisutna na svim kontinentima, i to u više od 100 zemalja širom sveta i trenutno globalno osigurava potraživanja u iznosu preko 500 milijardi eura. Tokom EMBA programa, u okviru kompanije COFACE prošle godine sam promovisan i u regionalnog direktor projekta Excellent SME, koji pokriva 8 zemalja u Centralnoj i Istočnoj Evropi.
Imajući u vidu značaj i mogućnosti rada u takvom internacionalnom okruženju, kao i važnost usluga koje pružamo, moji planovi su da se i dalje razvijam u takvom globalnom okruženju, kao i da svojim znanjem i veštinama doprinesem boljem privrednom ambijentu u kome poslujemo.

PRIJAVE ZA STIPENDIJE

Ako se nalazite među onima koji su spremni da ulože u znanje, prošire mrežu kontakata i povećaju svoju konkurentnost u svetu biznisa, prijavite se na stipendije koje COTRUGLI dodeljuje progresivnim menadžerima u Srbiji u ukupnoj vrednosti od više od 100.000 EUR!

Požurite da se prijavite na stipendije, ostalo je još manje od mesec dana do isteka roka, 18. marta 2018.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.