Izvor: eKapija | Nedelja, 25.02.2018.| 22:27

BRNABIĆ: Strateški partner za RTB Bor do kraja 2018. godine

Premijerka Ana Brnabić izrazila je, prilikom posete Boru, nadu da će polovinom godine biti završeni razgovori sa potencijalnim strateškim partnerima za Rudarsko-topioničarski basen Bor, a da će kompletan posao biti okončan do kraja godine, prenosi Sajt Vlade Srbije.

Brnabić je petak (23. februara 2018), nakon razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave u Boru i obilaska Kombinata, podsetila na to da je rudarstvo najvažniji resurs koji ovaj kraj ima, dodavši da RTB Bor u potpunosti primenjuje unapred pripremljeni plan reorganizacije, da je stao na noge i da ispunjava sve svoje obaveze.

- Očekujemo da će dobit preduzeća RTB Bora ove godine biti 15% veća nego 2017. godine. U RTB-u su potrebna dodatna ulaganja i za to tražimo strateškog partnera, jer sa malim ulaganjima može značajno da se poveća proizvodnja - objasnila je premijerka.

Ona je iskazala nadu da će do sredine 2018. godine biti završeni razgovori sa nekim od potencijalnih strateških partnera i da će kompletan posao biti priveden kraju do kraja godine.

- Sa tim poslom ne treba brzati, jer je ovo značajno preduzeće ne samo za Bor i ovaj deo Srbije, već za čitavu zemlju i svako brzanje može da dovede do nekih posledica koje ne treba da imamo - rekla je Brnabić i dodala da ima zainteresovanih strateških partnera.

Ona je objasnila da su kanadske kompanije zainteresovane za dodatne investicije u Boru i za dodatne rudnike.

Vlada Srbije će, kako je naglasila, posebno voditi računa o zaštiti životne sredine i zaštiti sela u okolini Bora, ali će biti iskorišćeni puni potencijali rudarstva.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.