Izvor: eKapija | Petak, 23.02.2018.| 09:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Radovan Milojević proglašen za EY Preduzetnika 2017. godine

Radovan Milojević
Radovan Milojević, vlasnik kompanije Stublina, dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine koje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) dodeljuje šestu godinu zaredom. Nagradu su mu na svečanosti održanoj u četvrtak (22. februara 2018. godine) uručili predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija Darko Budeč i Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Osim glavne nagrade, priznanja su uručena Milisavu Novičiću, vlasniku kompanije Unipromet u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine i Miroslavu Kovačeviću, u ime porodične kompanije Vinarija Kovačević u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine.

- Ovo izuzetno priznanje predstavlja krunu uspeha našeg poslovanja. Naša kompanija niže uspehe već 25 godina i ponosan sam što je trud čitavog našeg tima primećen - izjavio je Radovan Milojević.

Milojević je preduzeće Stublina d.o.o. osnovao 1993. godine, a danas je u rad aktivno uključena i druga generacija porodice. Ova firma proizvodi veliki broj artikala iz oblasti okova za aluminijumsku stolariju. U proizvodnom asortimanu imaju više od 800 gotovih proizvoda za potrebe domaćeg i stranog tržišta - pogonske ručice i kvake, spojnice, brave, prihvatne ploče, zasune, okretne i okretno-nagibne okove, cilindre, kao i univerzalne zatvarače vrata, kod nas poznatije pod brendom Diplomat.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, održan je u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency u Beogradu, a ime ovogodišnjeg pobednika je na svečanoj ceremoniji saopštio Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije Buck, prvi nosilac nagrade EY Preduzetnik 2012. godine i predsednik ovogodišnjeg nezavisnog žirija.

Sa svečane dodele priznanja
- U proteklih šest godina koliko ovaj program postoji u našoj zemlji, kompanija EY imala je priliku da se upozna sa čak 165 preduzetnika koji su se do sada takmičili za našu nagradu. Konstantan rast broja kandidata za nagradu koju dodeljujemo, iz godine u godinu, potvrđuje da u Srbiji postoji veliki preduzetnički potencijal, kao i to da dobre ideje u kombinaciji sa vrednim radom mogu dovesti do uspeha. Počastvovan sam što ćemo i ove godine u Monte Karlu imati priliku da posvedočimo o tome koliko je uvaženo poslovanje naših preduzetnika širom sveta - izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Generalni sponzor ovogodišnjeg izbora EY Preduzetnik godine bila je ProCredit banka, koja sa, glavnim fokusom na sektor MSP, više od 15 godina posluje na srpskom tržištu.

- Za ProCredit banku, kao jednu od vodećih banaka u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća, učešće u ovakvim projektima je još jedan način da doprinesemo unapređenju i ohrabrimo preduzetništvo u našoj zemlji. Ovogodišnji konkurs EY Preduzetnik godine predstavio je rekordni broj odličnih preduzeća, ali i svima nama predstavio i njihova pozitivna iskustva, kao i izazove sa kojima se susreću u svakodnevnom radu. Ovaj konkurs je prilika da se svi zajedno još jednom upoznamo sa pozitivnim primerima, kao i da uvidimo probleme na kojima svi zajedno treba da radimo kako bi se preduzetništvo u našoj zemlji razvijalo, ali i kako bismo mi iz bankarskog sektora bili u prilici da mala i srednja preduzeća podržimo na pravi način – objasnila je Svetlana Tolmačeva Dingarac, predsednica izvršnog odbora ProCredit banke.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik godine 2017, Radovan Milojević, predstavljaće Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u Monte Karlu u junu.

Pored dobitnika priznanja, u finalu su se za glavnu nagradu po odluci nezavisnog žirija našli su se: Živojin Bolbotinović - Tekijanka; Milan Lončarević - Jasmil; Petar Obradović - Papir Print; Mina Rakićević - Delikos; Bojan Stupar i Igor Vujović Nađ – Fly Fly Travel.

Uz generalnog sponzora - ProCredit banku, program EY Preduzetnik godine tradicionalno su podržali i Ministarstvo privrede, Radio-televizija Srbije, magazin Biznis&Finansije i poslovni portal eKapija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.