NavMenu

U Kraljevu 4.000 svetiljki zamenjeno LED rasvetom - Slovenačka Lumenia planira i izgradnju pogona u Srbiji?

Izvor: eKapija Petak, 23.02.2018. 12:26
Komentari
Podeli
(Foto: Dario Sabljak/shutterstock.com)
Od 9.000 starih ekološki nebezbednih sijalica koje troše mnogo električne energije, koliko ih je bilo na području grada Kraljeva, u toku prošle godine zamenjeno je više od 4.000 svetiljki.

Kako prenosi sajt Grada, ukupna vrednost projekta je 320 miliona dinara, a Vlada Slovenije je Kraljevu bespovratno dala 30% sredstava.

Zahvaljujući donaciji Slovenije od 846.000 EUR, odnosno više od 100 miliona dinara, za oblast energetske efikasnosti, u Kraljevu je izvršena zamena dela starih i dotrajalih živinih sijalica LED rasvetom.

- Zamena je izvršena u svim delovima grada gde su postojale stare živine sijalice, uglavnom u prigradskim naseljima i seoskim područjima. U skladu sa ugovorom koji smo potpisali krajem januara ove godine, zamenićemo još 2.000 sijalica - objasnio je gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić.


Kompanija Lumenia, koja je dobavila opremu za zamenu rasvete u Kraljevu, bavi se proizvodnjom i prodajom LED rasvete i prisutna je u 23 zemlje. Otvorila je i predstavništvo u Beogradu, a sledeći korak je, prema rečima direktora prodaje Boštjana Judeža, proizvodni pogon kako bi još bolje i lakše radili u regionu, prenosi sajt Grada Kraljeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.