Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.02.2018.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

CG Foods otvorio novu proizvodnu liniju u Rumi - Bele nudle uskoro i za američko tržište

Nepalska fabrika Wai Wai nudli u Rumi proširila je pogon i otvorila novu proizvodnu lliniju.

- Započeli smo proizvodnju čaša za nudle i prve količine nudli u čašama već su isporučene kupcima. Prve reakcije sa tržišta pokazuju da je ovaj proizvod naišao na veliko interesovanje. Takođe, počeli smo i proizvodnju belih nudli. Prve količine isporučene su u Englesku i na domaće tržište, a narednih dana očekuje se i proizvodnja za američko tržište - saopšteno je iz fabrike.

Rumske Wai Wai nudle koje se izvoze u ceo svet, predstavljene su i na najvećem sajmu hrane i pića na svetu u Dubaiju, koji se danas (22. februara 2018. godine) završava, navodi se u saopštenju.

U sastav nudli napravljenih u Rumi ulazi više od 90% sirovina i repromaterijala iz Srbije. Izvozu je namenjeno 80% proizvodnje. Iz ove fabrike proizvodi se plasiraju na tržišta Evrope - od skandinavskih zemalja do Portugalije, kao i u Ujedinjene Emirate i zemlje Bliskog istoka, a u januaru je počela saradnja i sa Katrom. Uz već pomenuto tržište SAD, uskoro počinje i izvoz u Kanadu, dodaje se u saopštenju.

Otvaranjem fabrike CG Foods u Rumi, kompanija CG Corp Global započela je poslovanje u Evropi. Fabrika je deo globalnog konglomerata Cinnovation grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova, a posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića. Vlasnik Cinnovation grupe je prvi nepalski milijarder - Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi milijardera.

Fabrika nudli zapošljava oko 130 radnika i u jednoj smeni proizvodi 150.000 pakovanja, dodaje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.