NavMenu

Država daje 10 miliona dinara za dečje onkološko odeljenje u Nišu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 22.02.2018. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarsto zdravlja će za završne radove na novom hemato-onkološkom odeljenju na Dečjoj klinici u Nišu u narednim danima uplatiti 10 miliona dinara kako bi ono što pre bilo otvoreno, rekao je u sredu (21. februara 2018. godine) u Nišu ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Prilikom posete toj Klinici ministar je rekao da će novac narednih dana biti uplaćen, kako bi dečja onkologija već krajem aprila počela da radi.

- Preostaje da se sprovede procedura koja je neophodna da bi objekat bio gotov, kako bi deca kojima je to neophodno ovde mogla da se leče. Želimo da podržimo dobru volju ljudi koji su uložili svoj trud, ali i novac, pa će država dati svoj udeo u tome - rekao je Lončar.

Prema rečima predsednice Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolande Korore, prvi pacijenti biće primljeni već u aprilu.


- Radujemo se jako tom danu. Zahvaljujem donatorima, građanima, pojedincima koji su učestvovali i koji su dali veliki deo sebe. Na samom kraju, da finiširamo radove pomoći će i Ministartsvo zdravlja - rekla je Jolanda Korora.

Ona dodaje da će to biti prva bolnica u regionu po evropskim i svetskim standardima i po meri deteta.

- Cilj nam je da svako dete u Srbiji ima najbolje uslove lečenja i nege, jer od samih uslova lečenja zavisi i izlečenje - kazala je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.