NavMenu

Srpska roba konkurentna na ruskom tržištu - O daljem unapređenju ekonomske saradnje na petoj izložbi Expo-Russia Serbia 2018

Izvor: eKapija Sreda, 21.02.2018. 09:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)Ilustracija
U Beogradu će od 14. do 16. marta biti održana peta međunarodna privredna izložba Expo-Russia Serbia 2018 i peti Beogradski biznis forum.

Na izložbi će učestvovati predstavnici velikih, srednjih i malih kompanija, a biće održane i regionalne prezentacije Republike Tatarstan, Moskovske, Pskovske i Rostovske oblasti, kao i kompanija iz Srbije i zemalja Jugoistočne Evrope. U okviru međunarodne izložbe biće održan čitav niz tematskih okruglih stolova sa ministarstvima Republike Srbije, poslovna misija ruskih preduzetnika u Republiku Srbiju uz podršku Ruskog izvoznog centra, berza poslovnih kontakata, kao i poseta preduzećima.

- Tokom protekle četiri godine izložba je dokazala svoju efikasnost, a kao rezultat njenog održavanja potpisano je mnoštvo međunarodnih ugovora u raznim privrednim granama - istakao je David Vartanov, predsednik Organizacionog odbora izložbe Expo-Russia Serbia 2018, na najavnoj konferenciji za novinare održanoj u utorak (20. februara 2018. godine).

Međuvladin Rusko-srpski komitet za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju podržao je održavanje ovogodišnje izložbe, kao i organizovanje okruglog stola - Perspektive saradnje u oblasti inovacija, uključujući mala i srednja preduzeća. Potvrđeno je i učešće zamenika ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije.

- Na izložbi će biti zastupljeno više tematskih celina - energetika i energetski efikasne tehnologije, rudarstvo, mašinogradnja i metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, poljoprivreda i prehrambena industrija, građevinarstvo, industrija nafte i gasa, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, obrazovanje, turizam... Srbija ima konkurentnu robu za rusko tržište i mi verujemo u dalje unapređenje ekonomske saradnje - rekao je na konferenciji za novinare Andrej Hripunov, direktor Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji.


Izložbu Expo-Russia Serbia 2018 organizuje kompanija Zarubezh-Expo pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Rusije i Privredne komore Srbije, i uz podršku Državne dume i Saveta Federacije, Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije (RF), Ministarstva ekonomskog razvoja RF, Ministarstva industrije i trgovine RF, Ministarstva obrazovanja i nauke RF, Ambasade i Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji Ruski dom, kao i resornih institucija Republike Srbije.

Kako navode organizatori, cilj ove manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Srbije i Rusije u kontekstu Sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i intenziviranje trgovinskih operacija sa drugim zemljama regiona.

Na izložbi će svoje radove, prvi put u Srbiji, predstaviti i jedan od najpoznatijih svetskih cvećara, ruski dizajner Araik Galstjan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.