Izvor: eKapija | Utorak, 20.02.2018.| 15:41

Srbija i Mađarska dobijaju novi granični prelaz - Za rehabilitaciju putne infrastrukture 5,5 mil EUR

Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)
Srbija i Mađarska dobiće 2019. godine novi granični prelaz između mesta Rabe i Kubekhaza, čije otvaranje je obezbeđeno kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje između dveju zemalja.

Projekat Razvoj prelaznog puta u oblasti Kubekhaza (Mađarska) - Rabe (Srbija), ukupne vrednosti 5,5 mil EUR, predviđa i izgradnju novog puta u Mađarskoj dužine 2.309 metara, kao i rehabilitacija putnog pravca u Srbiji dužine 1.365 metara, rečeno je danas prilikom predstavljanja projekta u Novom Sadu, prenosi sajt Pokrajinske vlade.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor naglasio je da će ovaj projekat, za nešto više od godinu dana kada bude gotov, omogućiti da se ostvari decenijski san stanovnika ovog područja, sa obe strane granice.

- Posle dvadeset godina konačno su stvorene pretpostavke da se između Kubekhaze i Rabe otvori stalni granični prelaz, u sklopu IPA programa i strateških projekata između Srbije i Mađarske. Otvaranje novog graničnog prelaza uvek relaksira saobraćaj, a s druge strane ovde se radi o veoma značajnom projektu za severni deo Banata - naglasio je predsednik Pastor.

Direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine, Predrag Knežević, naveo je da bi po planu projekat trebalo da bude završen do septembra 2019. godine.

Vodeći partner na projektu je mađarska NIF Nacionalna agencija za infrastruktru, sa partnerima JP Putevi Srbije i JP Zavod za urbanizam Vojvodine, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.