NavMenu

GLM planira zapošljavanje do 350 radnika u Zrenjaninu - Italijani izvoze celokupnu proizvodnju izduvnih sistema

Izvor: eKapija Utorak, 20.02.2018. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska kompanija GLM planira da zaposli između 150 i 350 radnika u Zrenjaninu, kaže direktor preduzeća Radivoje Poljanac, a prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Ova kompanija proizvodi izduvne sisteme za Mercedes, Renault, Nissan, Dacia i druge marke automobila, a vrednost investicije u Zrenjaninu procenjuje između 3,5 i 5 mil EUR, što nije konačna cifra.

- To će zavisiti od više faktora. Za sada saradnju sa lokalnom samoupravom ocenjujemo kao dobru i s obzirom na to da smo pogone zakupili na tri godine, želimo da se ovde dugoročno razvijamo, možda i u nekim novim pogonima, na još većem prostoru - naglasio je Poljanac.

Podsetimo, italijanska kompanija za proizvodnju izduvnih sistema za automobilsku indistriju zakupila je u avgustu proizvodni prostor kompanije Minel u Zrenjaninu.

Poljanac objašnjava da je trenutno zaposleno 45 ljudi, da se radi u tri smene i sve što se proizvede izveze se na nemačko, francusko i belgijsko tržište.


- Ovo je tek mali deo mašina i opreme koja će biti instalirana u pogonu u Zrenjaninu. Obučavamo deo radnika u Italiji i očekujemo veoma brzo, već sledeće nedelje, dolazak i postavljanje novih mašina na kojima će raditi obučeni radnici - rekao je on tokom posete gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića toj fabrici.

- Svaki investitor nam je značajan, a ovo je očigledan, dobar primer kako se ozbiljna proizvodnja može pokrenuti u nekim starim i devastiranim pogonima - naglasio je Janjić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.