Izvor: eKapija | Utorak, 20.02.2018.| 15:53

Makiško polje dobra lokacija za početnu stanicu beogradskog metroa? - Predstavljen projekat izgradnje saobraćajnice

(Foto: Beoinfo)
Makiško polje dobra je lokacija za početnu stanicu beogradskog metroa i početak realizacije tog projekta, jer na tom mestu već postoji neophodna infrastuktura za početnu stanicu metroa, rekao je danas prilikom predstavljanja projekta izgradnje metroa Tom McElligott, stručnjak za javni gradski prevoz iz kompanije WSP, koja je izradila master plan saobraćajne infrastrukture Beograda.

Kako prenosi Beoinfo, McElligott je naveo da je Makiško polje važno zbog izgradnje infrastrukture koje je potrebna za održavanje.

- Tamo ima puno mesta na kojem se može graditi parking, a budući da je to južna strana grada, metro bi "pokupio" veliki deo putnika pre nego što stigne do gušće naseljenih delova grada - istakao je McElligott.

On veruje da su srpska i beogradska javnost izuzetno zainteresovane za projekat metroa, kao i da je najbolje rešenje za probleme u saobraćaju ono koje će najlakše biti implementirano u postojeću infrastrukturu.

Prema rečima gradonačelnika Beograda Siniše Malog, na osnovu analize domaćih i inostranih stručnjaka zaključeno je da jedna linija metroa samostalno ne bi značajno rasteretila gužve u saobraćaju.

- Naši stručnjaci su utvrdili da je za rešavanje ključnih saobraćajnih problema neophodno proširiti gradsku železnicu - BG voz i integrisati je u prve dve linije metroa - istakao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

Podsetimo, on je nedavno najavio da bi gradnja prve linije metroa trebalo da počne 2020. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.