Izvor: RTS | Utorak, 20.02.2018.| 13:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Elektrotehnički fakultet u Beogradu do 2023. dobija novu zgradu i kampus?

(Foto: Ivana Vuksa)
Vlada Srbije će u narednih nekoliko meseci raditi na rešavanju neadekvatnog prostora u kojem rade profesori i studenti na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) u Beogradu, a do 2023. ovaj fakultet bi mogao da dobije novu zgradu i kampus, najavio je ministar zadužen za inovacije i tehnologije Nenad Popović.

- Trudićemo se da u sledećih nekoliko meseci problem neadekvatnog prostora, koji je ispod svakog kriterijuma u odnosu na ono što imaju zemlje u okruženju i druge evropske zemlje na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, popravimo, i nadam se da ćemo do 2023. godine, kada se obeležava 150 godina inženjerstva u Srbiji, imati nove zgrade i novi kampus - rekao je Popović obilazeći ETF.

Popović je podsetio da su najbolji mladi inženjeri iz Srbije, a koji danas rade i ovde, ali i u regionu i najvećim svetskim kompanijama od Australije do Amerike, Kine i Rusije, upravo oni sa ETF-a.

- Rezultat tog rada vidljiv je time što danas praktično nemamo nijednog inženjera elektrotehnike koji je nezaposlen - primetio je Popović, te poručio da Srbija mora da ulaže baš u institucije kakva je Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

Vlada Srbije će u narednom periodu učiniti sve, kazao je, da se stvore bolji uslovi za rad na ovom fakultetu, koji su danas, prema njegovim rečima, apsolutno neadekvatni, pogotovo zbog rezultata koji se postižu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.