NavMenu

JP PTT saobraćaja Srbija kupuje još 76 "Ford" vozila

Izvor: eKapija Sreda, 12.11.2008. 10:23
Komentari
Podeli

JP PTT Srbija preuzelo je prvih 28, od ukupno 51 ugovorenog lakog komercijalnog vozila iz familije "Transit", a u najavi je nabavka još 76 "Fordovih" komercijalnih i putničkih vozila.

U isporuci od 10. novembra 2008. su vozila sa srednjim međuosovinskim rastojanjem (Transit Van 330 MWB), a do kraja godine PTT će preuzeti još 23 "Transita" sa kratkim međuosovinskim rastojanjem (Transit Van 300 SWB).

Među vozilima u najavljenoj nabavci su 45 "Transita" različitih verzija (van, šasija s kabinom i kombi), a prvi put i šest vozila "Transit Connect Van" sa dugim međuosovinskim rastojanjem (LWB), kao i 25 kombinovano-putničkih vozila "Ford Fusion".

Sva vozila su namenjena radnim jedinica PTT saobracaja u Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

"JP PTT saobracaja Srbija" je drugi po velicini flotni kupac "Grand Motorsa". U svom voznom parku već ima 126 "Ford Transita", od kojih je 28 kupljeno u 2006. godini, a 96 u prošloj godini. Sva vozila za srpsku poštu su posebno prilagođena specificnoj nameni, npr. imaju obložen tovarni prostor i zadnja vrata koja se otvaraju pod uglom od 270 stepeni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.