Izvor: eKapija | Utorak, 20.02.2018.| 08:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šire Bulevar patrijarha Pavla i izmeštaju Topčiderku - Za uređenje korita i izgradnju mosta zainteresovana 3 ponuđača

Planirani izgled Bulevara patrijarha Pavla, u konačnoj fazi
U Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u ponedeljak (19. februara 2018. godine) otvorene su ponude za izmeštanje korita Topčiderske reke i izgradnju mostovske konstrukcije preko nje. Procenjena vrednost radova je 250 miliona dinara, izjavio je za Beoinfo gradski menadžer Goran Vesić.

- Tri domaće firme su se javile na tender i sve tri su dale ponude koje su ispod procenjene vrednosti. Posle otvaranja, sledi stručna ocena ponuda i donošenje odluke o najpovoljnijem ponuđaču, koji će prema tenderskoj dokumentaciji imati rok od 420 dana za završetak posla - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, radovi će obuhvatiti izmeštanje Topčiderske reke u dužini od oko jedan kilometar i izgradnju nove mostovske konstrukcije u okviru raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića.

- Na ovom delu poklapaju se trase postojećih vodotokova Topčiderske reke i Kaljavog potoka sa novoplaniranom trasom Bulevara patrijarha Pavla. Zato je potrebno da se u dužini od blizu kilometar izmesti korito Topčiderske reke za oko 20 metara u pravcu ka istoku. Kako se Kaljavi potok na ovoj poziciji uliva u Topčidersku reku, to će i on biti zacevljen u dužini od 100 metara i izmešten na poziciju novog uliva - objasnio je gradski menadžer.

Na mestu prelaska Ulice Pere Velimirovića preko regulisanog korita Topčiderske reke predviđena je mostovska konstrukcija, naveo je Vesić i dodao da će se na taj način rekonstruisati deo Ulice Pere Velimirovića koja se priključuje na Bulevar patrijarha Pavla. Most će biti širok 26 i dugačak 19 metara, sa po tri saobraćajne trake, razdelnim ostrvom i obostranim trotoarima.

- Izmeštanje korita Topčiderske reke je preduslov za rekonstrukciju i proširenje Bulevara patrijarha Pavla, koji je magistralna saobraćajnica prvenstveno planirana za odvijanje tranzitnog saobraćaja. Ona je sastavni deo Spoljne magistralne tangente (SMT), koja će povezati Most na Adi sa mostom preko Ade Huje. Za rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla u dužini od oko 3,5 kilometra urađeni su projekti i to za deonicu od Košutnjaka do Pere Velimirovića dobijeno je pozitivno mišljenje republičke revizione komisije, a za deonicu od Hipodroma do Košutnjaka u toku je izrada tehničke dokumentacije - precizirao je Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.