Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.02.2018.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veliko interesovanje za hranu iz Srbije na sajmu u UAE

Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)
U Dubaiju je počeo 23. međunarodni sajam prehrambenih proizvoda Gulfood, a već prvog dana sajma, Nacionalni štand Srbije na kojem, u organizaciji Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS), ponudu predstavlja 10 kompanija, bio je izuzetno posećen.

Privrednici iz Srbije održali su i niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima vodećih trgovinskih lanaca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), prenosi sajt Privredne komore Srbije.

Sajam je otvorio je Šeik Hamdan Bin Rashid Al Maktoum, ministar finansija UAE, koji je posetio Nacionalni štand Srbije i razgovarao sa izlagačima. Miloš Perišić, otpravnik poslova ambasade Srbije u UAE, upoznao je ministra finansija sa potencijalom srpske privrede u oblasti prehrambene industrije i mogućnostima saradnje sa kompanijama UAE. Štand Srbije posetili su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Senad Mahmutović, državni sekretar i Nenad Katanić, pomoćnik ministra.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije na sajmu nastupaju: Yumis, Jaffa, Bahus, Agranela, Agropartner, ITN Group, Mater Fruit, Jugoprom, PIK Bečej, Basket Zdravija Hrana Made By Hand. Osim izlagača, PKS organizovala je posetu Sajmu i kompanijama Frueko, Sensa, ML Fruit Farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom,

Predstavnici kompanija iz Srbije posetili su Privrednu komoru Dubaija i upoznali se sa uslovima poslovanja u tom emiratu, posebno u oblasti sektora hrane i pića. Privrednici iz Srbije održali su i bilateralne sastanke sa vodećim distributerima i maloprodajnim lancima u UAE kao što su: LuLu, Choithrams, Al Maya.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.