Izvor: Južne vesti | Ponedeljak, 19.02.2018.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

LebanTeks počeo izvoz vunice - Prvi proizvodi isporučeni u Tursku, Bugarsku i Albaniju

Ilustracija (Foto: Elena Vz/shutterstock.com)
Pre nešto manje od dva meseca, fabrika vunice LebanTeks u Lebanu počela je proizvodnju,a nekoliko meseci kasnije iz ove varošice izvezen je i prvi kontigent domaće vunice.

Prema rečima direktora LebanTeksa Besima Minkare, na inostrano tržište iz Lebana do sada je otišlo više od 23 tone prediva, koje je isporučeno u Bugarsku, Albaniju i Tursku.

On dodaje da se na dnevnom nivou proizvede oko tri tone kvalitetne šarenolike vunice, a osim ovih tržišta, planira se i izvoz za Rusiju.

- Tri šlepera sa oko 23 tone vunice otišla su u Tursku. Nadalje planiramo da svake nedelje isporučujemo po dva šlepera, a pored Turske, imamo i porudžbinu za Rusiju. Veoma sam zadovoljan dosadašnjim reziltatima i nadam se još većem uspehu u budućnosti - rekao je Minkara.

Međutim, iako je prilikom otvaranja rečeno da će u početku ovde posao naći 350 ljudi, zasada, kaže Minkara, u fabrici radi oko 130 radnika. On dodaje da će u toku 2018. godine u fabrici biti zaposleno još stotinak radnika, što je i dalje manje od broja radnih mesta najavljenih prilikom otvaranja.

Fabrika u Lebanu otvorena je krajem decembra, a kako je tada rečeno, turski investitor u ovaj pogon uložio je 500.000 EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.