Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.02.2018.| 14:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Jača saradnja Srbije i regiona Severnog Kavkaza u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja

Ilustracija
Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas sa ministrom za Severni Kavkaz u Vladi Ruske Federacije Levom Kuznjecovim o saradnji u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja, prenosi sajt Vlade Srbije.

Popović je tom prilikom ocenio da postoji veliki potencijal za saradnju Srbije i sedam regiona Severnog Kavkaza u razvoju inovacija u području poljoprivrede, medicine, građevinarstva i turizma.

Teritorija Severnog Kavkaza je jedan od regiona gde će biti realizovana najveća ulaganja u Rusiji u sledećih nekoliko godina, naveo je on i dodao da Srbija želi bližu saradnju sa ovom teritorijom na svim nivoima, "jer je to šansa da povećamo izvoz i obezbedimo nova radna mesta".

Ministar je posebno istakao značaj saradnje srpskih i ruskih naučnika i istraživača, kao i inovacionih startap kompanija iz regiona Severnog Kavkaza.

- Želimo čvršću saradnju naših tehnoloških i IT kompanija koje su nosioci budućeg ekonomskog razvoja zasnovanog na inovacijama i digitalizaciji - podvukao je Popović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.