Izvor: eKapija | Subota, 17.02.2018.| 08:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za novu zgradu Tiršove 54 mil EUR

(Foto: tirsova.rs)
Premijerka Ana Brnabić izjavila je u petak (16. februara 2018. godine), posle obilaska beogradske Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorom ustanove Zoranom Radojičićem, da će u izgradnju nove bolnice Tiršova 2 biti uloženo 54 mil EUR iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope.

Kako navodi zvanični sajt Vlade, Brnabićeva je rekla da Vlada Srbije i Beograd razmatraju gde bi bila najbolja lokacija za Tiršovu 2 i dodala da je u ovu ustanovu do sada uloženo sedam miliona evra.

Obišli su i magnetnu rezonancu koja je počela da radi pre dva meseca, prostor za novu angio salu i radove na fasadi na koju se stavlja izolacija, a premijerka je precizirala da je za Odeljenje onkologije nabavljen novi akcelerator i da ih je sada u Srbiji ukupno 15, čime se Srbija približila svetskom standardu – jedan akcelerator na 250.000 stanovnika.

Prema njenim rečima, za dečju kliniku nabavljeno je i više od 100 savremenih medicinskih aparata u vrednosti od približno pet miliona evra.

- Ova dečja klinika je važna za Beograd, Srbiju, ali i region. Ovde se leče deca iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, cele Bosne i Hercegovine, iz Hrvatske i Prištine. Daćemo sve od sebe da ubrzamo radove i da oni budu završeni u roku -poručila je Brnabić.

Lončar rekao je da je cilj da se sa izgradnjom Tiršove 2 stvore i dobri uslovi za Tiršovu i da će sa više od pet miliona evra biti rešeno pitanje opreme klinike za narednih sedam godina.

U ovoj ustanovi kako je rekao, na specijalizaciji je 100 mladih lekara iz oblasti pedijatrije i dečje hirurgije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.